maandag 31 januari 2011

Inleidende beschietingen

Vandaag zat ik met Jan Kaldenbach om tafel om te praten welke innovaties, welke vernieuwingen we in ieder geval door willen laten gaan, als we kijken naar de bezuinigingen die ons te wacHten staan. Hanneke en Frank zaten in de kamer naast ons gedachten te ontwikkelen over welke investeringen er in ieder geval door moeten gaan, en wat er in ieder geval over eind moet blijven in de vestigingen die over blijven.

Afgelopen zaterdag stond er in het Noord Hollands Dagblad een bericht dat de gemeente Alkmaar van plan is onze vestiging in Oudorp te willen sluiten, en ook geen servicepunten meer zoals Overdie en het nog op te starten Daalmeer. Daar waren een aantal medewerkers stevig van ontdaan. Ik heb het inleidende beschietingen genoemd, er zijn nog geen besluiten genomen, dit moet nog door de gemeenteraad.

En tegelijkertijd moeten wij intern goed weten welke kant wij op willen. Tijd om scherpe keuzes te maken. Keuzes voor de toekomst. Lastige keuzes, want ons huidige publiek is misschien niet het publiek dat we over 5 of 10 jaar zullen hebben. Hoe maken we zodanige keuzes dat we kunnen vernieuwen en niet het kind met het badwater weggooien.

Morgen verder, misschien moet ik met Jan samen andersom gaan redeneren, wat is de 'soll' waar we naar toe willen, wat is de 'ist' en waar zit dan het verschil en hoe lossen we dat op? Want we redeneren vaak teveel vanuit wat we hebben, loslaten is lastig als je niet precies weet waar je naar toe wilt....

1 opmerking:

  1. Goed idee! Sluit ook mooi aan op ons MJB en op 37 manieren. Volgens mij hebben we een aardig beeld van de 'soll'. De crux zit 'm vooral in het verschil oplossen tussen ist & soll.

    BeantwoordenVerwijderen