dinsdag 1 juni 2010

Last FM

Ik had een tijdje geleden al een account gemaakt bij last.fm. Kreeg gelijk allerlei leuke tips van muziek die ik dan misschien wel leuk zou vinden om te luisteren. Dat lijkt me voor onze leners ook echt een uitkomst. Zo komen ze spelenderwijs met allerlei andere, minder bekende muzikanten en groepen in aanraking.
Ik luister op dit moment zelf niet meer naar last.fm. Ik merk dat ik liever naar de radio luister, want dan heb ik er ook af en toe het nieuws bij, of ik zet een cd'tje op. Ouderwets, ik geef het gelijk toe ;-)
Of, en dat komt toch ook steeds vaker voor... helemaal niks. Gewoon stilte.

Ik denk dat het voor onze gebruikers zoals ik hierboven al schreef wel een mooie eye-opener kan zijn om eens naar andere artiesten te luisteren. Je zit wel steeds in hetzelfde genre te luisten, beetje afhankelijk natuurlijk van hoe breed je profiel is dat je hebt ingevuld. Dat maakt de verrassing op een gegeven moment denk ik wel lastiger. Een beetje kort door de bocht is de ene Ierse band dan niet wezenlijk anders dan de andere. Ik weet best dat het niet zo is, maar de bands die ik dan te beluisteren krijg klinken redelijk uniform. Dus als we onze culturele taak goed willen blijven vervullen dan zullen we ook iets anders moeten verzinnen. De verleiding en verrassing anders moeten organiseren.
Ik zou het ook leuk vinden om te kijken of je bijvoorbeeld lokale bandjes en artiesten via onze website ruimte kunt geven om zichzelf 'uit te lenen', dus dat hun muziek via onze site te downloaden valt op uitleenbasis. In Denemarken zijn ze er al erg ver mee, en ook ons eigen Muziekweb timmert natuurlijk stevig aan de weg.
En om die lokale bandjes en artiesten ook nog een echt podium te kunnen geven lijkt me helemaal geweldig: elke maand een andere artiest bij ons in de vestigingen. Een zaterdagochtend of vrijdagavond unplugged mini-concert. Tof!

4 opmerkingen:

 1. Zomer65: ik ben zelf winter73, dus ietsjepietsje jonger, maar wel een stuk blonder...is dit ding 20? Want dan mis ik ding 19...of mis ik nu ├╝berhaupt iets...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ angel: neeee helemaal niet blond.... het is ding 20. Ik zal ook nog wat bloggen over sociale netwerken, ding 19. Ik met mijn kunstmatige intelligentie en geverfd blond had dat weer verward met web 2.0 toepassingen en dacht, been there, done that. Dus dat komt nog. Zet ik op mijn lijst 'things to do'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor het mini-concert is wel een leuk jong Heerhugowaards bandje (Luuk c.s.) te vinden. Je kent ze vast van de Rabobankprijs voor junioren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @zomer65: okidoki dan. Wat betreft sociale netwerken: wij willen jou natuurlijk niet op LinkedIn zien he...

  BeantwoordenVerwijderen