maandag 21 juni 2010

Ding 24 Google Maps en Google streetview

Op de valreep want morgen sluiten we af met 23 dingen. Moest thuis tijd vinden terwijl ik tussen de verhuisdozen zit met spullen van mijn lief, die inhuist. Op de bieb kon ik googlemaps en google streetview niet goed bekijken want geblokkeerd door onze fijne systeembeheer. Ik gebruik Googlemaps zelf af en toe als ik ergens naar toe moet met het openbaar vervoer. Doe het overigens vrij ouderwets, maak dan een printje van de plattegrond om er zo naar toe te lopen. Ik zei in een eerder blog al, ik ben een gevalletje transitieproces ;-). Ik weet van collega's die het op hun mobiel bekijken als ze ergens naar toe moeten, ook als het met de auto is. Daar heb ik dan weer een Tom Tom voor. Street view heb ik niet zoveel mee, het is wel grappig overigens dat mijn neefje van bijna 14 er helemaal gek op is. En wat wel geestig is dat je bijvoorbeeld op Funda het gebruik ervan terug ziet komen, en dan heeft het ook zeker een toegevoegde waarde.
Als ik nou kijk naar wat de bieb er mee zou kunnen, natuurlijk een link maken naar je eigen website en aangeven waar je vestigingen zitten. Lijkt me heel erg zinvol. Ik zou me ook kunnen voorstellen dat je van alle literaire, filmische, muzische links die er in ons werkgebied te maken zijn ook een speciale pagina maakt, al dan niet in samenwerking met de VVV, zodat mensen die plekken ook kunnen bezoeken. En dan zou Street View ook een handig hulpmiddel kunnen zijn. Misschien kunnen we op termijn een soort speurtocht door de stad maken, waarbij je gedeelten van streetview aan elkaar plakt en zo een wandel of fietstocht door de stad maakt aan de hand van de beelden van Street View. Dat is heel wat anders dan een geschreven versie.
Street View kun je natuurlijk ook toevoegen op je website, door te laten zien hoe de straat er uit ziet waar de bibliotheek zit.
Ik denk dat er veel creatieve mogelijkheden zijn waarbij google maps en street view gecombineerd worden met andere web 2.0 toepassingen. Lijkt me voor kunstenaars ook een leuke uitdaging om daarin baanbrekende crossovers te maken. Ik weet dat PĂ© Ox, kunstenaar uit Alkmaar nu voor een project bezig is met het fotograferen van de Westfriese Omringdijk. Om de honderd meter oid een foto maken. Waarschijnlijk is het teveel beeldmateriaal als je er een film van zou maken, anderszijds 'why not?'. Laat iemand een jaar lang telkens het traject van de Westfriese Omringdijk aflopen en breng de wisseling van seizoenen in beeld. Het voortschrijden der tijd, de drukte van het dagelijks verkeer in combinatie met de rust van het buitengebied. Lijkt mij zeer fraai. Wil ik best als een soort screensaver op mijn pc hebben... doet het ook vast als doorlopende voorstellingen in de betere etablissementen in het gebied van de Westfriese omringdijk en in musea.

2 opmerkingen:

  1. 23 + 1... je bent zelfs over de eindstreep heen!
    Succes met verhuizen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd Erna met het behalen van dit digitale certificaat. Leuk idee trouwens om zo'n seizoenentocht in beeld te brengen.

    BeantwoordenVerwijderen