Een paar weken geleden kreeg ik van onze Joris een mailtje waarin hij de eerste balans opmaakte van onze samenwerking met ' Klim naar de hemel'. Joris werkt naast zijn werk voor bibliotheek Kennemerwaard ook voor de Klim. En doordat hij daar coördinator is, en bij ons met name voor het voortgezet onderwijs programma's in elkaar zet is 1+1 in dit geval al snel 3. Hij vroeg me een tijdje geleden of het oké was dat hij die banen tijdelijk combineerde, en dat hij ook mooie kansen zag voor de bieb. Aangezien hij nog niet aan de maximale arbeidsduur zat (een CAO-ding) en ik dol ben op kansen was ik al snel overtuigd.
Wat heeft Joris nu gedaan? Binnen de Klim is er een mogelijkheid om een educatief ticket te kopen als je met een schoolklas komt, of een groep waarvoor de Klim een educatief karakter heeft. Joris heeft een educatief programma in elkaar gezet voor het PO en VO, oa met een interactief spel via een app. Hij heeft de contacten die de bibliotheek heeft gebruikt om de instellingen en scholen op de hoogte te brengen van de mogelijkheid om voor een gereduceerd tarief naar boven te klimmen, met een educatief programma erbij.
Wat heeft het opgeleverd deze bundeling van krachten..... Een samenvatting: we hebben in een paar weken tijd
543 educatietickets verkocht. Daarmee levert deze dienstverlening geld (én
goodwill) op. Los daarvan hebben we in Voortgezet Onderwijs (zoals ook beoogd) nieuwe contacten
én nieuwe opdrachten uit de samenwerking met de Klim kunnen halen, waaronder
met het PCC in Bergen en het Dalton uit Alkmaar. Ook het Taalhuis heeft nieuwe
projecten kunnen uitdragen via de Klim, zoals Taal in Beweging. Er zijn geweest of gaan groepen naar boven van Westerlicht en Kopzorg, van WNK, Autstekend, taalgroepen van JAR en Vrouwenkracht uit Overdie naast verschillende schoolklassen. Los van
financiële meerwaarde halen we dus ook vooral maatschappelijke opbrengst en
naamsbekendheid voor Bibliotheek Kennemerwaard binnen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten