vrijdag 23 april 2010

verjaardagsfeest


Volgende week ben ik jarig en dat ga ik zaterdagavond alvast vieren met vrienden en familie. Spannend zal zijn of mijn vader, die nog nooit de reis naar Alkmaar heeft gemaakt zich over zijn bezwaren van de verre reis heen zal zetten of niet. Ik snap het best dat hij op ziet tegen twee uur in de auto zitten. Met zijn stramme botten en versleten heupen en knieen is dat geen pretje. Aan de andere kant, ik zou het erg leuk vinden als hij wel zou komen. Kan hij eindelijk na 3 jaar zelf zien hoe ik woon.
Met verjaardagen voel ik me altijd weer een beetje een klein meisje. Beetje spannend, wat zal ik krijgen. Een blij gevoel van verwachting. En het gaat me helemaal niet om cadeau's (nou ja.... ) het leukst vind ik het om te merken dat mensen tijd en aandacht hebben gestopt in het zoeken van een toepasselijk cadeau. Zelf ben ik al een paar dagen bezig met het bakken van allerlei cakes om mijn gasten uitgebreid te kunnen trakteren. En lekkere hapjes inkopen, genoeg drank etc. Uiteindelijk gaat het daar niet om, het gaat om de mensen die komen. Een vrolijke mix van mensen die al jaren komen vaak aangevuld met een aantal 'nieuwkomers'. Reuze gezellig! Dus wordt het feest morgen.

Over feest gesproken, en zaken waar je vrolijk van wordt: gisteren was de eerste 'Culture Club' door Kunst en Cultuur Noord-Holland georganiseerde netwerkbijeenkomst voor creatieve mensen, makers en beleidsmakers. In project 072, in de oude Schuurmanhallen in Alkmaar. Wat de initiatiefnemers van 072 hebben bereikt is echt bewonderenswaardig. Met heel weinig middelen, met veel inzet en creativiteit, met samenwerking en verbindingskracht een heel creatieve en kunstzinnige broedplaats maken voor kunst en cultuur.
Daar trof ik een mix van mensen. Bekenden en onbekenden, lokale grootheden en (inter)nationale grootheden. Een aantal mensen presenteerde ideeen waar ze mee bezig zijn, wat ze willen gaan uitvoeren. Goede gesprekken, maar ook de betere ouwehoer gesprekken. Gewoon elkaar aftasten, wat heb je aan elkaar. Wat voor soort grapjes vind jij leuk, wat kun je hebben. Zonder dat er gelijk acties aan vast hangen. Wel kaartjes uitwisselen omdat er een paar echt interessante mensen tussen zaten. Kunstenaars die iets met de samenleving willen. Iemand die een project met tijd wil doen. Tijd als metafoor, tijd om te verkopen. Waarmee je dan tijd hebt om bijvoorbeeld een boek te lezen, een film te kijken, te luisteren naar poezie, tijd om niks te hoeven en alles te mogen... een kleine tijdscapsule creeren. Wat een prachtig idee. Dat zouden wij als bibliotheek moeten bieden. Tijdscapsules waarin mensen tijd hebben om de dingen te kunnen duiden, tijd voor elkaar, voor verdieping, voor snel snel iets af hebben, tijd als aandacht. Kijk, ook daar word ik nou blij van!

4 opmerkingen:

 1. Alvast gefeliciteerd, jarig Jetje! Hopelijk krijg je veel aandacht en passende cadeaus. Is het je allemaal weer gelukt om lekkere baksels à la EW te maken? Bijna net zo creatief als die leuke tijdcapsules waar jij over schrijft. Als het een goed idee is voor de bieb meteen droppen bij de afdeling innovatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ elemental-granny: ik zal een proeve van de baksels meenemen op dinsdag als we terugkomdag hebben voor 23 dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Erna,

  Van Harte Gefeliciteerd met je 45ste verjaardag!
  En nog véééle jaren in Geluk en Gezondheid!

  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm...nu een tijdcapsule maken met de 23Dingers en over 20 jaar openen?
  Over 20 jaar vieren we namelijk Erna's 65e! ;)

  BeantwoordenVerwijderen