donderdag 15 april 2010

Delicious


Heb net een flinke tijd allerlei bookmarks in zitten voeren in Delicious. Ik moet zeggen dat ik er zo nog wat twijfel over heb. Ik zit meestal of thuis achter mijn laptopje te internetten of op kantoor. Op beide heb ik op mijn igoogle pagina wel een aantal bookmarks zitten. Belangrijke webadressen die ik op een andere locatie wil raadplegen, wat nu wel eens gebeurt met het op locatie werken in Heerhugowaard of Castricum, mail ik het aan mijn gmail. En het gaat hierbij dan vooral om het adres van de webmail van Kennemerwaard. Via die gmail kan ik het dan alsnog vinden, en heb ik het dan ook uiteindelijk bij mijn lief op de laptop gezet.
Ik zie voorlopig dus nog niet het nut er van. Ik beperk me graag met het aantal websites dat ik raadpleeg. In googlereader heb ik er een paar gebundeld, ik heb op igoogle een eigen startpagina gemaakt waarbij ik de blog van Jan Klerk en Edwin Mijnsbergen prominent in beeld heb. Voor de rest, het zal mijn gebrek wel zijn ;-) lees ik ouderwets twee kranten en probeer ik het nieuws op het Journaal en NOVA en of Netwerk. Ik heb nog wat nieuwsbrieven, vakbladen etc. Voor de rest... ik ga vast meer weten als ik Delicious echt onder de knie zou krijgen. Ik denk dat ik het ook nog niet goed snap. Morgen of in het weekend nog maar eens in duiken.

2 opmerkingen:

  1. Voor mij (Angelprivé) had delicious ook geen toegevoegde waarde.
    Zou je delicious o.i.d. voor het werk in kunnen zetten? En dan bedoel ik niet als vervangend favorietenlijstje/e-mailadressenlijst?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Angel: ik kan me het gebruik van Delicious wel voorstellen bij het inlichtingenwerk, bij het voorbereiden van beleid ten aanzien van klassenbezoeken, lezingen e.d. Doorzoek op die onderwerpen het net en maak er een deliciousaccount van. En nou heb ik me er niet heel erg in verdiept (nog) maar het zou mooi zijn als je dat dan onder een account doet die voor alle betrokkenen dan ook toegankelijk is. Dus bv onder inlichtingenwerk Kennemerwaard, jeugdbibliotheekwerk e.d Dan kan iedereen slimme en handige websites toevoegen en doorzoeken. En dan kunnen we op termijn wellicht weer slimme dingen met elkaar delen, de analyses of de zaken die je er uit destilleert richting beleid in een Wiki.

    BeantwoordenVerwijderen