vrijdag 22 oktober 2010

Diefstal


Diefstal
Ik ben inmiddels een meer dan een week thuis en heb me weer een beetje genesteld. Bijgekomen van de naweeen van de inbraak die bij ons thuis was uitgevoerd en waarbij onzer beider laptops waren gestolen. Dan merk je pas hoe afhankelijk je van je computer bent. Ik had nog wel wat backups gemaakt, van foto's overigens alleen; niet van bestanden, op een externe harde schijf. Mijn lief had dat niet gedaan en die mist dus heel veel. Dat maakt je zo boos, naast het gevoel van onveiligheid, aanranding haast van je thuis. Iemand heeft aan je spullen gezeten en heeft een stuk van je verleden meegenomen. De herinneringen zitten in je hoofd en je hart, en toch heb je daar ook graag de beelden bij.

Backup
Het maken van een backup is dus hardstikke belangrijk, dus dat doe ik dan nu maar weer trouwer dan daar voor. En gelukkig vinden we inmiddels wel het een en ander aan bestanden en foto's weer op usb-sticks her en der in tassen, op kantoor en in de mail. Dus de lappendeken van onze geschiedenis wordt als een quilt waar wel wat verstelwerk op te zien valt, en waar helaas door de motten (lees dieven) een gat in is gemaakt.

Back on the track
Nu het normale werkritme er ook weer in begint te komen zal ik ook weer proberen wat trouwer te bloggen. Ik heb natuurlijk nog wel wat leuke verhalen over Spanje en de bibliotheken die we daar hebben bezocht, in aanvulling op de blogs die ik er al eerder over heb geschreven. En verder over alles wat er maar zo voorbij komt.

4 opmerkingen:

 1. Zo heeft bloggen ook nog een extra functie. Je schrijft zo ook gebeurtenissen van je af, waardoor je ze sneller verwerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erna, dat is stevig balen, zo'n inbraak. Ik hoop dat jullie de meeste foto's terug zullen vinden. Het is lastig om er altijd aan te denken om regelmatig een backup te maken. Een minpuntje van het digitale tijdperk. Daarvoor kon je meestal alleen je foto's verliezen door brand, nu ook door diefstal of een gecrashte computer(schijf).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blij dat jullie weer langzaam bijkomen. Ongelooflijk klote, zo'n inbraak. Een grote kater.

  De backup-lessen maar koesteren en voorwaarts dan :-/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Hilde, Bas en Edwin: voor zo'n extravert persoontje als mijn lief en mijzelf helpt er over communiceren in de verwerking. En dan krijg je ook weer tips hoe het zo goed mogelijk te voorkomen in de toekomst. En volstrekt afdoende maatregelen zijn er volgens mij niet...

  BeantwoordenVerwijderen